От блога на журналистката Соня Колтуклиева Радостин Василев, станал скандално известен с

...
От блога на журналистката Соня Колтуклиева Радостин Василев, станал скандално известен с
Коментари Харесай

Колтуклиева: Радостин Василев превърна ММС в собствен клан…

От блога на журналистката Соня Колтуклиева
Радостин Василев, станал скандално прочут с безкрайните разправии със спортните федерации и с гуляите си на гръцки курорти, още веднъж е превзет от високопарна патетика: “за първи път имаше същинско опълчване против мутрите и задкулисието ”, против “заграбването на държавни средства ”.

Превъзбудените излияния биха звучали просто прелестно, като проповед на непорочен тибетски духовник, като тирада на безкористен сицилиански прокурор. Обаче… кой споделя всичко това?!

Вижте другарските схеми:

Радостин Василев получава шанса да стане лидер на листата на Има Такъв Народ в 15 МИР-Плевен, от Виктория Василева, дясната ръка на Слави Трифонов в партията. И ето каква въртележка се разиграва:

На 13 декември 2021 година спортният юрист с мижава процедура, е определен за министър на спорта. Началник му става Кирил Петков, против който той написа поредност от мнения по какъв начин е нарушил Конституцията и е подписал декларация с погрешно съддържание – действие, строго преследвано от закона; назовава Кирил Петков и Асен Василев, “обикновени популисти, сър ”;  подиграва се с Даниел Лорер: “Митьо очите ще пасне супер на идентичността на ПППП; поства във ФБ обява по какъв начин Кирил Петков е дал на Лена Бориславова контракт за 8000 евро на месец…

Вулканичен катарзис претърпява Радостин Василев, прекрачвайки прага на министерския кабинет в Спортната палата.

Борецът против мутрите и мафията стартира “изчегъртване ” и “надстрояване ”:

Първите дейности на новия министър са бързи и гневни – назначава най-близките си другари в системата на Министерството на младежта и спорта: Александър Тодоров става изпълнителен шеф на Българския състезателен тотализатор (БСТ) – получава опция да оперира с десетки милиони. Той назначава за районен шеф на БСТ в Плевен, близкия другар на Радостин Василев – Александър Станев.

Александър Тодоров е доведен в Плевен от Радостин Василев, с който си публикуват в Инстаграм яки общи плажни фотоси по бански и анаболни мускули.

Венцислав Петков е назначен за изпълнителен шеф на Националната спортна база, където може да управлява десетки милиони. Той и министърът са “главни герои ” на сензационни видео-репортажи за унищожени спортни обекти, които плачат за ремонт. Хитро! Подготвя се държавното управление за отпущането на спомагателни милиони за министерството и публиката – за поправки. Които ще бъдат предоставени на другарски компании, може би.

Венцислав Петков подписва контракт, с който назначава брачна половинка на Виктория Василева на държавна работа.

Забележка: Радостин Василев вкарва в листите на 15 МИР Плевен, след бурни кавги с локалните структури: Венцислав Петков, прочут в града като “Венци лихваря ” и постанова извън Александър Тодоров, именуван “Парашутиста ”. Тримата обичат да отскачат до скъпи хотели на Халкидики с любовниците си. Засечени са минимум 2 пъти: след Великден и на 3-4 юли, когато страната се тресеше от държавна рецесия.

Начинът на живот, скъпите облекла (освен, в случай че не са от евтини аутлети в Истанбул и Дубай), подаръците за приятелките, първокласните заведения, не дават отговор на опциите му, гледайки декларирациите на Радостин Василев пред КПКОНПИ:

11.4.2021

Апартамент  в София- 110 кв.м., платен през 2011 година за 144 731 лева;

Гараж в София, 12 кв.м., платен през 2012 година за 9 779 лева;

150 000 лева;

Кола – няма

23.08.2021

Апартамент  в София- 110 кв.м., платен през 2011 година за 144 731 лева;

Гараж в София, 12 кв.м., платен през 2012 година за 9 779 лева;

150 000 лева;

26 390 евро;

Кола – няма

18.10.2021

Апартамент  в София- 110 кв.м., платен през 2011 година за 144 731 лева;

Гараж в София, 12 кв.м., платен през 2012 година за 9 779 лева;

150 000 лева;

26 390 евро;

Кола – няма

… Много непретенциозно, дори леко притеснително – белким нафуканият плейбой е пътувал до Народното събрание с метрото и се е хранел в парламентарния бюфет…. Неее, няма по какъв начин!

Наблюдателни чиновници на ММС виждат, че новият им министър оставя на служебния паркинга зад Спортната палата джип “Мерцедес ”. Е, той беше видян и от медиите, когато Радостин Василев се появи на 13 юни т.г., в Националния стадион “Васил Левски ” (впрочем, платил ли е Радостин Василев наем за персоналната си конференция?), с цел да разгласи, че той и петима депутати от Има Такъв Народ, напущат четата на Слави. И там гърмяха гневни и превъзбудени рецитации за битка с мутрите и мафията

Впрочем, ето отговорът на върховен магистрат на въпроса – може ли народен представител и министър да кара кола, която не е оповестена в декларацията му пред КПКОНПИ: ”Не е законно. Трябва да заявява парцелите и колите, които ползва; кой е собственик; съображение за прилагане и цена, в случай че използването е възмездно. ”

… Имам чувството, че младият, разгорещен, неукротим и “луд ”, както самичък обществено се дефинира, Радостин Василев, ще има много срещи със Закона: против него е подаден сигнал, по който работи Софийска градска прокуратура – за безчинство и безчинство, поради вандалски дейности на него и бандата му, в партийния клуб на Има Такъв Народ в Плевен. Бившата му съпартийка, народен представител Христинка Иванова, оповести запис на телефонен диалог, в който Радостин Василев я заплашва, обяснявайки й: или да отиде с него на конференцията на отцепниците или ще й прати хора в Народното събрание да приготвят документите за напускането й. Отделно Слави Трифонов се закани да го съди за клюка, поради фриволното потребление на обвинявания като: мафията завладя Има Такъв Народ.

Мисля си, че амбициозният министър, който заплаши, че ще извърши цивилен арест на някогашен министър на спорта, към този момент би трябвало да е подготвен да даде пояснения за:

– Според източници от профилираната дирекция „ Финансово разузнаване “ на ДАНС, на няколко транша при започване на юни 2022 година “по сметка на адвокатското сдружение „ Джингов, Гугински, Кючуков и Величков “ в Райфайзенбанк постъпват 52 800 лв. “ (това е адвокатската фирма, в която работи Лена Бориславова, преди да се впусне в политиката). Притеснително за финансовите разведки на ДАНС и става причина да сезират сътрудниците си от Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ), е компанията, която трансферира парите. Преводите са направени от държавното сдружение „ Сердика спортни парцели “ ЕАД, което е на директно послушание на министъра на младежта и спорта Радостин Василев, написа в следствие на ПИК.

– След обилното празненство (по време на рецесия!) поради 65-годишнината на БСТ, в хотел „ Маринела “ на семейство Маринела и Ветко Арабаджиеви, с хипотетична стойност над 80 000 лева, изникват остри въпроси по какъв начин се изразходват държавни средства без социална поръчка и без социална изгода?

– Трудно биха издържали на инспекция основанията на Александър Тодоров, че рекламата в софийскиото метро е по-ефективна от електронните медии – телевизия и радио, периодическия щемпел – вестници и списания,  цифрови медии, с цел да се влагат 1 947 686 лв. в метрореклама? Експертите, които поназнайват тайните на рекламния отрасъл, са наясно, че при такива бюджети, постоянно има “връщанка ”, само че не настоявам, че казусът е подобен.

Драги читатели, да ви кажа почтено, учудвам се, по какъв начин някакви случайници в политиката си фантазират, че са безконечни! Чегъртат, громят, пишат сигнали и доноси, само че пък не помнят, че идващото ръководство ще ги подложи на същия безмилостен рентген, медиите ще питат по Закона за достъп до социална информация. Следите остават… даже след най-самовлюбените тарикати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР